به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، مهرداد بذرپاش امروز سهشنبه ۲۱ آذرماه در حاشیه رویداد و نمایشگاه شرکتهای دانشبنیان حوزه مسکن و حمل و نقل در جمع خبرنگاران گفت: در حال حاضر ۱.۹ میلیون واحد مسکونی در کشور در حال ساخت است و با استفاده از شرکتهای دانش بنیان و روشهای صنعتی در ساخت و ساز هم هزینه ساخت کاهش مییابد و هم سرعت ساخت و ساز افزایش مییابد.
وزیر راه و شهرسازی بیان کرد: صندوقهای پژوهش و فناوری در وزارت راه و شهرسازی پیشبینی شده است که برای هر صندوق ۱۰۰ میلیارد تومان در نظر گرفته شده است که به شرکتهای دانشبنیان تسهیلات پرداخت میکند.
انعقاد قرارداد بهره برداری از چابهار با هندیها
بذرپاش افزود: در راستای افزایش ترانزیت کشور شاهراههای شمال ـ جنوب و شرق ـ غرب و اتصال آنها به خطوط دریایی و ریلی در دستورکار قرار دارد و در این زمینه شرکتهای تخصصی که در زمینه تخلیه و بارگیری در بنادر تخصص دارند، در قالب مناقصه بهکار گرفته میشوند.
وی با بیان اینکه بندر چابهار اجرا شده است، گفت: در این زمینه قراردادی برای بهرهبرداری این بندر با هندیها بستهایم.
وزیر راه و شهرسازی در مورد خانههای خالی گفت: یکی از مالکان عمده خانههای خالی بانکها هستند و در حال حاضر ۲۰۰ هزار خانه خالی شناسایی شده که این خانهها را به بازار عرضه میکنند و تلاش ما بر این است که انگیزه برای احتکار مسکن به حداقل کاهش پیدا کند.
بذرپاش اضافه کرد: در زمینه حمل و نقل ریلی با شرکتهایی مانند فولاد مبارکه که دارای بارهای زیادی هستند، مذاکره شده است که در توسعه ریلی سرمایهگذاری کند.
احداث شهرهایی با رویکردهای پتروشیمی، پالایشگاهی و کشاورزی
وی در مورد ۲۷ نقطه برای احداث سکونتگاه در سواحل جنوبی کشور گفت: این نقاط در ۴ استان خوزستان، بوشهر، هرمزگان و سیستان و بلوچستان جانمایی شده و در این زمینه تیم مشاوره پروژه و یک دانشگاه بزرگ تعیین شده است. مکانیابی جدید در شورای عالی معماری و شهرسازی روز گذشته به تصویب رسید و تا اوایل سال آینده عملیات اجرایی این طرح آغاز میشود. همچنین ۲۷ استان معین برای احداث این شهرهای جدید در نظر گرفته میشود.
وزیر راه و شهرسازی همچنین گفت: در گام اول پیشبینی شده است در هر یک از شهرهای جدید ۵۰ هزار نفر اسکان پیدا کنند و این شهرها با رویکردهای پتروشیمی، پالایشگاهی و حتی کشاورزی طراحی خواهند شد.
اعلام حضور سیمرغ در هما در وهله اول برای حمل بار
بذرپاش در مورد ساخت هواپیمای مسافربری سیمرغ گفت: قرار شد دو فروند از این هواپیماها در اختیار شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی قرار گیرد که در مرحله اول برای انتقال بار از آن استفاده خواهد شد.
وزیر راه و شهرسازی در مورد افزایش قیمت بلیت هواپیما گفت: با توجه به افزایش هزینه داخلی مجوز افزایش ۲۹ درصدی قیمت بلیتهای داخلی داده شده است. در مورد خطوط هوایی خارجی هم قیمت آنها بالا رفته است که باید جبران کنیم اما در راستای سیاست مهار تورم، با توجه به اینکه قیمت خدمات حمل و نقل افزایش یافته، در کنار افزایش ۲۹ درصدی قیمت بلیت، تلاش داریم با خدمات جانبی بخشی از این افزایش هزینهها را جبران کنیم.
بذرپاش گفت: تقاضا بیش از عرضه در بخش حمل و نقل هوایی است و ما تلاش داریم شرکتهای هواپیمایی علاوه بر پلتفرمهای مجازی بهطور مستقیم نسبت به عرضه بلیت به متقاضیان اقدام کنند.
وی در مورد افزایش لکوموتیو گفت: با توجه به محدودیت تولید داخل و وجود مغایرت قانونی درخواست مجوز برای واردات لکوموتیو دادهایم، از طرفی با شرکتهای داخلی که دارای بارهای زیادی هستند مذاکره کردهایم که در صنعت حمل و نقل ریلی سرمایهگذاری کنند، از جمله فولاد مبارکه در بخش ناوگان ریلی سرمایهگذاری خواهد کرد.